Membru OTP Bank România

Credit ipotecar

 • aprobare rapidă
 • comision lunar zero de administrare credit
 • sunt acceptați până la 3 codebitori
 • avans minim începând de la 15%
 • gamă largă de venituri acceptate

  În plus, rata dobânzii scade:
 • Dacă îți virezi venitul lunar în contul curent deschis la OTP Bank;
 • În funcție de suma creditului, aplicându-se un discount diferențiat pentru valori mai mari de 200.000 lei, respectiv 300.000 lei.

Calculează-ți rata lunară!

lei
4500 985000
luni
6 360

Kalkuláció eredménye

így a
Cât vei plăti lunar
759lei
Vreau credit
Cu dobândă de la
3,97%
Dobândă anuală efectivă (DAE) de la
4,05%

Completează formularul şi vei fi contactat în legătură cu creditul tău.

*câmpuri obligatorii
Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către Bancă
Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către terți parteneri ai Băncii

Costuri

Avans, dobândă, DAE, alte taxe – găsești aici toate informațiile de care ai nevoie pentru creditul tău ipotecar OTP Bank!

 • Dobandă în lei: de la 3,95% până la 4,65%
 • DAE: de la 4,05% până la 5,46%
 • ZERO comision de deschidere cont curent
 • ZERO comision lunar de administrare credit

Exemplu reprezentativ credit ipotecar în lei:

Dacă încasezi veniturile în contul tău la OTP Bank și iei un credit ipotecar în valoare de 290000 de lei pe o perioadă de 300 de luni, vei avea o rată a dobânzii variabilă de 4.35% pe an (alcătuită din marja fixă a băncii de 3.1 % pe an + IRCC) și vei plăti lunar o rată de 1587 de lei (calculată prin metoda de rambursare prin rate + dobândă egale). In acest caz costul total al creditului este de 188097 lei, adică vei returna băncii în total 478097 lei, iar DAE este 4.48 % pe an. În costul creditului sunt incluse comisionul de analiză dosar de 400 de lei și comisionul lunar de administrare a contului curent de 5 lei. Creditul va fi garantat printr-o ipotecă imobiliară asupra bunului achiziţionat, până la rambursarea sa integrală.

În calculul DAE sunt incluse următoarele costuri: rata de dobândă aferentă creditului, comisionul de analiză dosar și comisionul lunar de administrare cont curent. Următoarele costuri nu sunt cunoscute de creditor şi, în consecinţă, nu sunt incluse în DAE: onorariile notariale si taxele de intabulare a contractului de vanzare – cumparare precum si onorariile de autentificare a contractului de ipoteca, taxa pentru înscrierea ipotecii mobiliare in RNPM, taxa de evaluare a proprietatii si costurile cu asigurarile. Acestea vor fi percepute conform tarifului practicat de furnizorul serviciilor respective.

 

Descriere

Faci o simulare, ne spui suma de care ai nevoie și ești gata să te muți la tine acasă. Știm că abia aștepți să devii proprietar cu acte în regulă și ți-am pregătit un credit ipotecar simplu de cerut și rapid de obținut!

 • Creditul este în lei, deci nu vei avea nicio grijă cu privire la cursul valutar;
 • Suma maxima de creditare este de până la 200.000 EUR (în echivalent lei), pe o perioadã de până la 360 luni;
 • Gama larga de venituri acceptate;
 • Sunt acceptati pana la 3 codebitori.

Vă aducem la cunoştinţă următoarele:

– că există posibilitatea modificării, în sensul majorării, a sumelor datorate, în cazul materializării riscului de rată a dobânzii, în situația în care creditul contractat are dobândă variabilă;
– că fluctuația veniturilor proprii poate conduce la afectarea posibilității de plată;

Acurateţea datelor acestui calculator şi aplicabilitatea lui în cazul tău particular nu sunt garantate. Pentru obţinerea unor informaţii exacte, lasă-ți datele de contact și vom reveni către tine.

Tipurile de rată a dobanzii disponibile

Rata de dobândă este variabilă și se modifică trimestrial în funcție de valoarea indicelui de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC).

Rata de dobândă este fixă în primii 5 ani și apoi este variabilă.

Polițele de asigurare ale imobilului

Polița de asigurare obligatorie (PAD) si polița de asigurare facultativă pot fi încheiate cu orice societate de asigurări autorizată.

Raportul de evaluare a garanţiei

Raportul de evaluare a garanției poate fi întocmit de către orice evaluator autorizat, membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România.

Acte necesare

Descarci actele necesare pentru creditul imobiliar ipotecar, le completezi și aplici!
 

Criterii de eligibilitate

Creditul ipotecar de la OTP Bank este disponibil pentru:

 • Cetățeni români cu domiciliul în România sau cetățeni străini cu rezidența în România (certificat de rezidență valabil cel puțin pe perioada creditului);

Vechime la actualul loc de muncă:

 • Minimum 3 luni;
 • Ultimele 12 luni fără întreruperi mai mari de 31 de zile – în cazul în care vechimea la actualul angajator este mai mică de 6 luni;
 • Cel puțin 12 luni de activitate în calitate de PFA.

  Vȃrsta
  :
 • Trebuie să ai peste 24 de ani, iar la data rambursării integrale a creditului ipotecar, vârsta maximă nu trebuie să depăşească 65 de ani (fără asigurare de viață obligatorie) sau maximum 70 de ani ( cu asigurare de viață obligatorie pe tot parcursul derulării creditului).